Wij mogen en kunnen u nog steeds ontvangen. Het kabinet heeft besloten dat wij een "essentieel beroep" hebben. Dat betekent dat onze optometristen en orthoptist voor jouw ogen kunnen blijven zorgen indien nodig.
We zijn er sinds dit voorjaar volledig op ingericht om dit volgens de actuele RIVM richtlijnen en voorwaarden te doen.
Zo hebben wij een aantal huisregels opgesteld. Zo zijn onze werkruimtes aangepast middels spatkappen, schermen, aangegeven wachtruimtes en worden er mondkapjes gedragen.
Wij werken alleen op afspraak. De aard en ernst van de klachten bepalen wanneer we je kunnen inplannen. Samen zullen we de afspraak inplannen, via mail email@ozcz.nl of telefonisch via 085-9022 882.
Kom op de afgesproken tijd (niet te vroeg in verband met beperkte wachtruimte) op je afspraak en indien mogelijk alleen of laat een begeleider elders wachten. Meld je aan bij de balie en wacht op de aangewezen “groene” wachtplek totdat de optometrist/orthoptist je ophaalt. Zijn de “groene” wachtplekken bezet, wacht dan buiten.
In al onze onderzoeksruimtes hebben wij maatregelen getroffen om cliënten en onze teamleden een veilige omgeving te kunnen bieden. De onderzoeksruimtes inclusief alle apparatuur worden na elk bezoek gedesinfecteerd. Het is alleen mogelijk om te pinnen.
Voor iedereen geldt: heb je een afspraak staan maar heb jij of heeft iemand in je omgeving corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en bel ons om samen de afspraak te verzetten.
Heel graag tot ziens!
Wees lief voor elkaar de komende weken.
Oorzaak leesproblemen: niet altijd dyslexie!
Veel kinderen hebben moeite met leren lezen. Dan wordt er al snel aan dyslexie gedacht. Vaak terecht, maar niet altijd.
Lees meerAls uit het niets rijdt er ineens een elektrische auto vlak voor mijn voeten langs. Ik schrik en deins achteruit. Komt die situatie u ook bekend voor? In de toekomst zou dit niet meer mogen gebeuren. Vanaf 1 juli 2019 moeten alle nieuwe typen elektrische en hybride auto’s voorzien zijn van geluid.
Lees verder op de website van de oogvereniging.
De huidige behandeling van glaucoom is gericht op het verlagen van de oogdruk, helaas is dit niet altijd voldoende. Een onderzoeksteam wil een nieuw geneesmiddel ontwikkelen dat de oogzenuw beschermt. Lees meer in het artikel "Glaucoom op een chip"
Voorkomen is beter dan genezen, dus wanneer er glaucoom in uw familie voorkomt óf wanneer er een hogere oogdruk is gemeten bij de opticien is het belangrijk om een optometrische screening uit te laten voeren. Bij de optometrische screening wordt niet alleen de oogdruk gemeten maar wordt ook de gezondheid van de oogzenuw beoordeeld.
Zijn er vragen over uw ooggezondheid? Maak een afspraak.
Lees meerEr werd al lang voor gewaarschuwd: te lang op een klein beeldscherm kijken, is schadelijk voor kinderogen. Uit onderzoek van het Erasmus MC onder duizenden kinderen blijkt nu hoe groot het probleem echt is.
Iedereen kan getroffen worden door een oogziekte. Kijk eens door de ogen van iemand die getroffen is door een oogaandoening.
Ervaar hoe het is om slechtziend te zijn. Bekijk deze pagina door de ogen van iemand met één van de vijf meest voorkomende oogziektes.
Innovatie in zorg en welzijn versnellen, hoe doe je dat? Onder andere door cases te laten zien waarbij dit al gebeurt. De meest innovatieve ondernemer in de scale-upfase maakt ook dit jaar kans op de nationale zorginnovatieprijs. Voor Overijssel vindt de selectie bij het Health Innovation Park plaats.
Lees meerVuurwerk, het is prachtig maar niet ten koste van uw ogen. Het dragen van een vuurwerkbril tijdens het afsteken maar ook door de omstanders is het advies. Kijken op gepaste afstand helpt uiteraard ook mee aan een veilig oud & nieuw.
Over de gevolgen van verkeerd gebruik van vuurwerk komt in dit artikel een oogarts uit het oogziekenhuis in Rotterdam aan het woord.
Lees meer
De kranten staan er de laatste dagen vol mee: Bijziendheid (myopie) op jonge leeftijd geeft een risico op slechtziendheid en blindheid op latere leeftijd.
Het zal u niet ontgaan zijn, voeding en zorg zijn een actueel thema. Voeding en leefstijl komen steeds meer on top of mind. Magazines staan vol met gezonde recepten en Instagram wordt overspoeld door foodbloggers. Maar het is veel meer dan alleen een hype.
Dit heeft alles te maken met de verandering van inzicht dat voorkomen vooral veel goedkoper is dan proberen te genezen.
Lees meerInnovation for Health is de plek voor professionals in de Life Science and Health industrie om elkaar te ontmoeten! Dit toonaangevende evenement binnen Nederland vindt alweer voor de vijfde keer plaats op 1 februari 2018 in het WTC Rotterdam.
Lees meerVanwege nieuwbouwwerkzaamheden aan de Dijkstraat per 28 augustus 2017 komt het parkeerterrein hier te vervallen tot medio 2018. De exacte einddatum is nog onbekend.
Lees meerVoorkomen is beter dan genezen
Speelt mijn kind ècht voldoende buiten?
Bijziendheid (myopie) bij kinderen neemt enorm toe in Nederland. Kinderen met -6 of hoger hebben op latere leeftijd een kans van 1 op 3 om ernstig slechtziend of blind te worden! Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te voorkomen: meer buiten zijn en minder lang achtereen dichtbij kijken, zoals op mobieltjes en tablets.
Lees meerVanaf 2 januari 2017 kunt u uw patiënt ook verwijzen via Zorgdomein. Dit draagt er aan bij dat uw patient nog makkelijker van de laagdrempeligheid en de korte toegangstijd van het oogzorgcentrum gebruik kan maken. OZCZ zorgt voor de terugkoppeling via Zorgmail.
Health Innovation Park (HIP)
Nieuw lid HIP: Oogzorgcentrum Zwolle