OZCZ Nieuws

 • woensdag 21 maart 2018

  Voeding top 10 voor gezonde ogen

  De impact van gezonde voeding op uw ooggezondheid is groter dan u denkt. Een gez... Lees meer
 • donderdag 8 februari 2018

  Wat zie je als je een oogziekte hebt?

  Wat zie je als je een oogziekte hebt?


  Iedereen kan getroffen worden door een oogziekte. Kijk eens door de ogen van iemand die getroffen is door een oogaandoening.

  Ervaar hoe het is om slechtziend te zijn. Bekijk deze
  pagina door de ogen van iemand met één van de vijf meest voorkomende oogziektes.

  Lees meer
 • World Optometry day 2018 dinsdag 6 maart 2018

  World Optometry day 2018

  23 maart 2018 is het World Optometry Day! Wereldwijd staat het vak optometrie in... Lees meer
 • woensdag 21 maart 2018

  Aangepaste openingstijden koningsdag

  Koningsdag 2018 - vrijdag 27 april

  In verband met de verjaardag van de koning is Oogzorgcentrum Zwolle op vrijdag 27 april gesloten.

  Wij wensen u een gezellige 'oranje' dag toe!

  Lees meer
 • Oogzorgcentrum Zwolle zit bij genomineerden Zorginnovatieprijs zondag 21 januari 2018

  Oogzorgcentrum Zwolle zit bij genomineerden Zorginnovatieprijs

  Genomineerden zorginnovatieprijs bekend

  Innovatie in zorg en welzijn versnellen, hoe doe je dat? Onder andere door cases te laten zien waarbij dit al gebeurt. De meest innovatieve ondernemer in de scale-upfase maakt ook dit jaar kans op de nationale zorginnovatieprijs. Voor Overijssel vindt de selectie bij het Health Innovation Park plaats.

  Inmiddels zijn de genomineerden voor de provincie Overijssel bekend;
  – Evidencio
  – Oogzorgcentrum Zwolle 
   OSAsense (bij DiagnOSAS) 
  – Medical precision

  Op dinsdag 6 februari vindt bij ons de regionale voorronde Overijssel plaats. Elke regio mag één innovatie uit de regio selecteren en één innovatie uitkiezen voor de wildcard. Vitavalley zal vervolgens uit deze wildcards nog iemand selecteren die ook genomineerd wordt.

  Lees meer
 • woensdag 10 januari 2018

  “Zeker 10 ogen beschadigd tijdens jaarwisseling’

  “Zeker 10 ogen beschadigd tijdens jaarwisseling"

  Vuurwerk, het is prachtig maar niet ten koste van uw ogen. Het dragen van een vuurwerkbril tijdens het afsteken maar ook door de omstanders is het advies.  Kijken op gepaste afstand helpt uiteraard ook mee aan een veilig oud & nieuw. 

  Over de gevolgen van verkeerd gebruik van vuurwerk komt in dit artikel een oogarts uit het oogziekenhuis in Rotterdam aan het woord.

  Twijfelt u of er toch iets met uw ogen aan de hand is, dan is het verstandig om een preventief onderzoek  uit te laten voeren door Oogzorgcentrum Zwolle.

  Maak hier online een afspraak voor een optometrische screening.

  Lees meer
 • Wereld Braille dag 4 januari donderdag 4 januari 2018

  Wereld Braille dag 4 januari

  Wereld Braille dag 4 januari

  Braille is een speciaal voor blinde mensen ontwikkeld lees- en schrijfalfabet. De Fransman Louis Braille (1809-1852), die zelf op driejarige leeftijd blind was geworden, ontwikkelde en perfectioneerde dit schrift, tot het in 1829 als bruikbare methode gebruikt kon worden op het Parijse blindeninstituut waar hij verbleef. Pas in 1854 werd het echter officieel als alfabet geaccepteerd. Naderhand zijn ook een brailleschrift voor muziek, wiskunde en tekstverwerking op de computer ontwikkeld.


  Het 
  Nederlandse braille is sinds 1947 de standaard.

  Braille is een zogenaamd reliëfalfabet; de letters en andere aanduidingen worden door middel van puntjes in het papier gedrukt, zodat er een kleine verhoging voelbaar is, die met de vingertoppen 'gelezen' kunnen worden. 

  Het schrijven in braille gebeurt van rechts naar links, zodat bij omkering van het papier de bobbeltjes van links naar rechts gelezen kunnen worden. Een geoefende braillelezer kan ruim 100 woorden per minuut lezen en losse letters vrijwel even snel als een ziende.

  Lees meer
 • Toename bijziendheid - myopie donderdag 14 december 2017

  Toename bijziendheid - myopie

  "Forse toename blindheid dreigt" - Myopie (Bijziendheid) 


  De kranten staan er de laatste dagen vol mee: Bijziendheid (myopie) op jonge leeftijd geeft een risico op slechtziendheid en blindheid op latere leeftijd.

  • NRC 12-12-2017: “forse toename blindheid dreigt"
  • NOS 12-12-2017: “Advies om bijziend kind te voorkomen: weg van telefoon en naar buiten”
  • Volkskrant 13-12-2017: “Tienduizenden bijziende Nederlanders dreigen komende decennia blind te worden, waarschuwt oogheelkundige"

  Kinderen digitaal

  Hoe zit het nou eigenlijk?

  Mede door het vele nabijwerk (lezen, tablets, telefoons) krijgt het oog een prikkel om te groeien. Een langer oog is een bijziend oog, het scherpe beeld valt niet óp, maar voor het netvlies.

  Bij een hogere bijziendheid, hoger dan -6, is er een grote kans op slechtziendheid op latere leeftijd. Het aantal bijziende mensen en met name kinderen is aan het groeien. Hoe jonger je bent als je bijziendheid begint, hoe hoger bijziend je zal worden. 

  Wat kan men zelf doen

  Er zijn verschillende ‘behandelingen’ om de toename van bijziendheid (myopie) te remmen. Zoals druppels en contactlenzen, maar de eerste stap is veel naar buiten, minimaal 2 uur per dag.

  In het Oogzorgcentrum kunnen we je alles vertellen over bijziendheid (myopie) en de verschillende behandelingen. Of je nu al bijziend bent, bijziende kinderen hebt of bang bent dat je kinderen bijziend worden, wij kunnen je informeren. 

  Het Oogzorgcentrum schreef onlangs al dit artikel over myopie. 
  Nieuwsgierig geworden? Maak online gerust een afspraak of lees hier gerust verder. 

  Lees meer
 • zaterdag 25 november 2017

  Zorgdomein en zorgverbeteraars

  Zorgverbeteraars en Zorgdomein Veel kostbare bezoeken aan de oogarts zijn te voo... Lees meer
 • zaterdag 25 november 2017

  Terugdringen wachttijden zorg

  Het terugdringen van wachttijden in de zorg. Een actueel thema, zeker voor ons a... Lees meer
 • woensdag 22 november 2017

  Openingstijden december

  In verband met de komende decembermaand gelden er afwijkende openingstijden. Het... Lees meer
 • woensdag 4 oktober 2017

  Voeding & Zorg: preventieve (oog-) zorg

  Preventieve (oog-) zorg

  Het zal u niet ontgaan zijn, voeding en zorg zijn een actueel thema. Voeding en leefstijl komen steeds meer on top of mind. Magazines staan vol met gezonde recepten en Instagram wordt overspoeld door foodbloggers. Maar het is veel meer dan alleen een hype.

  Dit heeft alles te maken met de verandering van inzicht dat voorkomen vooral veel goedkoper is dan proberen te genezen.

  Geen pillendieet, maar een leefstijl op recept! Dat is de toekomst van onze gezondheidszorg. Het effect van groente, fruit, beweging en ontspanning is zelfs zo groot, dat steeds meer artsen een gezonde leefstijl voorschrijven. En de medicijnen? Die vormen Plan B. Wat ‘Arts & Voeding’ betreft is leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig geïmplementeerd in de gezondheidszorg. U kunt Arts & Voeding volgen in de maandelijkse rubriek van RTL late night. Zie tevens de rubriek via de site; Arts & Voeding

  Ook gezonde ogen begint met er goed voor zorgen. Voeding speelt hierin uiteraard een zeer belangrijke rol. Door ‘gezonde voeding voor ogen blijven je ogen veel langer vitaal en gezond. Sommige groenten en andere producten hebben bepaalde antioxidanten, vitamines en mineralen die Goed voor Ogen zijn. Deze werken als bouwsteen of beschermer van het weefsel in en rond de ogen. 

  Een veel voorkomende oogaandoening is Macula Degeneratie, 30% van de 75+-ers hebben er in meer of mindere mate last van. Simpelweg gezegd slijten de netvliescellen waardoor het zicht door de jaren heen minder wordt. Zonder behandeling kan het zicht zodanig slecht worden dat men spreekt van functionele blindheid. 

  Bij glaucoom is er sprake van een te hoge oogdruk en/of een verslechterde doorbloeding rondom de oogzenuw. Hierdoor vindt er een versneld afsterven van zenuwvezels plaats in de ogen. Hierdoor wordt het perifere gezichtsveld (het zij-zicht) steeds kleiner, welke niet meer te herstellen is.

  Gelukkig is er door gezond voedsel effect te bereiken en gaat het proces van glaucoom vaak langzaam. 

  Waarbij het bij de andere ‘bekende’ oogafwijkingen wetenschappelijk bewezen èn geaccepteerd is, is het bij glaucoom pas recenter bekend dat vitamines een positieve invloed hebben op deze oogziekte. In recent promotieonderzoek op de Erasmus Universiteit blijkt dat mensen die veel vitamines A en B1 binnen krijgen een lager risico lopen.

  Wilt u zelf weten hoe het met uw ooggezondheid gesteld is?
  Maak hier een afspraak bij een van onze optometristen

  Lees meer
 • woensdag 4 oktober 2017

  'Innovation for Health' 1 februari 2018, 5e editie

  Innovation for Health is de plek voor professionals in de Life Science and Health industrie om elkaar te ontmoeten! Dit toonaangevende evenement binnen Nederland vindt alweer voor de vijfde keer plaats op 1 februari 2018 in het WTC Rotterdam.

  Tijdens Innovation for Health wordt er aandacht geschonken aan de huidige innovatieve projecten en producten uit industrie en academie, die gericht zijn op onder aspecten zoals andere preventie, diagnose en zorg. Innovation for Health brengt verschillende hoofdrolspelers vanuit de industrie, academie, maatschappelijke organisaties en overheid bij elkaar, met als doel innovatie binnen de gezondheidszorg een gezonde boost te geven. 

  Deelname aan Innovation for Health zorgt niet alleen dat u weer volledig op de hoogte wordt gebracht van de huidige ontwikkelingen binnen de industrie, ook biedt het u een mooie mogelijkheid om uw netwerk binnen gezondheidssector te versterken en uit te breiden. Voor meer informatie en registratie kunt u terecht op de website: www.innovationforhealth.eu.

  Event:                          Innovation for Health
  Datum:                         1 februari 2018
  Locatie:                        WTC Rotterdam
  Meer informatie:        www.innovationforhealth.eu

  Lees meer
 • woensdag 30 augustus 2017

  Back to school!

  Back to school!

  Het is weer tijd voor nieuwe agenda’s, etuis, sportschoenen voor de gym en de schoolroosters worden binnenkort bekend gemaakt.

  Alle voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang.

   Maar hoe zit het met de ogen van uw schoolgaande kind? Zijn deze ook in goede conditie en klaar voor het nieuwe studiejaar?

  Hart van Nederland maakte een actueel item over de eerste fiets oogtest en wist te melden dat de ogen van maar liefst een kwart van alle kinderen onder de twaalf zelfs nooit getest zijn.

  De directeur van de basisschool vertelde dat de schooltesten wegbezuinigd zijn dus daarvan hoeven we ook niets meer te verwachten. De verantwoordelijkheid ligt bij onszelf.

  Gelukkig is het bij het Oogzorgcentrum Zwolle eenvoudig om op zeer korte termijn een afspraak te maken bij een goede gediplomeerde optometrist èn orthoptist om de ogen te laten testen.

  Een volledig en degelijk onderzoek is zeker geen overbodige luxe in een tijd waarin onze ogen en zeker die van onze kinderen door het gebruik van computers, smartphones en tablets maximaal belast worden!

  Nieuwsgierig of uw ogen of die van u kind klaar zijn voor het nieuwe schooljaar?

  Maak gerust een afspraak via de website, via de mail: email@oogzorgcentrumzwolle.nl of bel ons op 088- 9022 882.

  Lees meer
 • donderdag 24 augustus 2017

  Nieuwbouwwerkzaamheden parkeren Dijkstraat, Zwolle

  Vanwege nieuwbouwwerkzaamheden aan de Dijkstraat per 28 augustus 2017 komt het parkeerterrein hier te vervallen tot medio 2018. De exacte einddatum is nog onbekend. 

  Alternatieve parkeeropties zijn:

  • Het Noordereiland
  • Parkeergarage Centrum (Q-park)
  • De Schuttevaerkade
  • Het parkeerterrein bij Hedon/De Branie

  Zie voor meer informatie omtrent deze nieuwbouwplannen:

  https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/wijken/binnenstad/uitgelicht/appartementen-op-bovendek-parkeergarage-dijkstraat

  https://www.deltawonen.nl/over-deltawonen/onze-projecten/zwolle-friesewal-37-energiezuinige-appartementen/

  Lees meer
 • dinsdag 22 augustus 2017

  Revalidatie voor blinden en slechtzienden zonder verwijsbrief

  Vanaf 2018 hebben mensen met een visuele beperking die een eenvoudige revalidati... Lees meer
 • Bezoek uit de Tweede Kamer donderdag 17 augustus 2017

  Bezoek uit de Tweede Kamer

  Het is een mooi compliment om te merken dat er interesse is vanuit de Tweede Kam... Lees meer
 • zaterdag 29 april 2017

  Bijziendheid (myopie) bij kinderen neemt enorm toe in Nederland

  Voorkomen is beter dan genezen
  Speelt mijn kind ècht voldoende buiten?

  Bijziendheid (myopie) bij kinderen neemt enorm toe in Nederland. Kinderen met -6 of hoger hebben op latere leeftijd een kans van 1 op 3 om ernstig slechtziend of blind te worden! Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te voorkomen: meer buiten zijn en minder lang achtereen dichtbij kijken, zoals op mobieltjes en tablets.

  Een min-bril…. Is dat nou zo erg?

  Bijziendheid (myopie) lijkt makkelijk op te lossen met een bril. Maar kinderen met -6 of hoger hebben op latere leeftijd de kans van 1 op 3 om ernstig slechtziend of blind te worden! Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te voorkomen: meer buiten zijn en minder lang achtereen dichtbij kijken, zoals op mobieltjes en tablets.

  Myopie is een afwijking van het oog waarbij een min-bril nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol te lang is. Hierdoor valt het brandpunt van de lichtstralen die het oog in schijnen vóór het netvlies in plaats van erop en dit zorgt voor een onscherp beeld.

  Hoe ontstaat myopie?

  Myopie (bijziendheid) is erfelijk bepaald. Bijziende ouders krijgen vaak kinderen die ook bijziend zijn. Uit diverse wetenschappelijke studis is echter gebleken dat het ontstaan van myopie ook afhangt van levenststijl. 

  Zo draagt veel lezen (maar ook veel tijd achter beeldschermen, zoals computer of televisie) tijdens de vroege jeugd bij aan het ontstaan van bijziendheid. Ook weten we dat kinderen die tijdens hun jeugd weinig buiten spelen een hogere kans hebben om bijziend te worden.

  Gevolgen van myopie

  Hoge myopie (sterke bijziendheid, minimaal -6) verhoogt de kans op een oogziekte op latere leeftijd. Eén op de drie kinderen met een sterke minbril wordt later ernstig slechtziend door een oogziekte.

  De groei van het oog vindt plaats in de jeugd, maar de echte problemen ontstaan meestal pas op latere leeftijd. Complicaties komen vooral voor bij mensen met een hoge bijziendheid (brilsterkte -6 of meer) die een heel lang oog (26 mm of meer i.p.v. de normale 23 mm) hebben. Hoge bijziendheid vergroot de kans op ernstige slechtziendheid. Het gros door 
  myopische maculadegeneratie, maar ze lopen ook meer kans op netvliesloslating en glaucoom.

  Toename myopie

  Caroline Klaver, hoogleraar epidemiologie en genetica van oogziekten aan het Erasmus MC. ‘Van de zestigers is één op de vier bijziend. Van de veertigers één op de drie. Van de twintigers één op de twee.’ En er is geen reden om aan te nemen dat het daarbij blijft. De toename is dus al zeker veertig jaar gaande, maar het is pas de laatste jaren duidelijk geworden.”

   

  Myopie voorkomen

  Het Oogfonds adviseert om kinderen:

  • niet langer dan een half uur achter elkaar op de tablet te laten spelen
  • minstens twee uur per dag buiten te laten zijn
  • minstens dertig centimeter afstand te laten nemen van beeldschermen zoals tablets

  Lees meer op de website van het Oogfonds
  Nieuwsgierig geworden? Maak online gerust een afspraak of lees hier gerust verder. 

  Lees meer
 • Oorzaak leesproblemen niet altijd dyslexie zaterdag 11 februari 2017

  Oorzaak leesproblemen niet altijd dyslexie

  Oorzaak leesproblemen:

  niet altijd dyslexie!

  Veel kinderen hebben moeite met leren lezen. Dan wordt er al snel aan dyslexie gedacht. Vaak terecht, maar niet altijd.

  Dyslexie heeft te maken met de taalverwerking in de hersenen en niet met de ogen.

  Toch is het goed om dan ook de ogen te laten onderzoeken door een orthoptist. Mogelijk kost het moeite om scherp te zien op korte afstand, omdat de ogen verziend zijn . Of de ogen hebben moeite met convergeren: het naar elkaar toe trekken van de ogen bij zien op korte afstand.

  Er zijn dus veel verschillende oogproblemen die belemmerend kunnen zijn bij het leren lezen. Gelukkig zijn er steeds meer leerkrachten die dit opmerken en de ouders hierover informeren.

   

  Een orthoptist is een paramedicus die onder andere is gespecialiseerd in oogonderzoek bij kinderen.

  Ariënne Wellner, orthoptist bij Oogzorgcentrum Zwolle vertelt: “Bij een orthoptisch onderzoek wordt gekeken naar de oogstand: staan de ogen recht of is er sprake van scheelzien of een neiging tot scheelzien? Er wordt onderzocht hoe de ogen samenwerken: kan het kind diepte zien met twee ogen, worden de ogen altijd goed op hetzelfde punt gericht en kan het kind dit langere tijd vol houden? Dit om te beoordelen of alle oogspieren goed werken Tenslotte wordt de gezichtsscherpte (detailwaarneming) onderzocht en de oogsterkte opgemeten. Omdat kinderen hun ogen heel makkelijk inspannen, is het belangrijk dat de oogsterkte wordt opgemeten in ontspannen toestand. Dit wordt bereikt met oogdruppels die de pupil verwijden en de accommodatie (het scherpstelvermogen) tijdelijk uitschakelen. De uitkomst kan zijn dat het kind gebaat is bij een bril, of dat er oogoefeningen worden geadviseerd. Dyslexie kan er uiteraard niet mee worden verholpen, maar het kind heeft er wel baat bij als het zicht optimaal is. ”Kortom, laat bij twijfel altijd de ogen van het kind (onder de 12 jaar) controleren door een orthoptist!

  Lees meer
 • woensdag 1 februari 2017

  Onderzoek Oogfonds: Nederlander negeert signalen oogziekte

  Uit onderzoek van het oogfonds blijkt dat slechts 3% van de Nederlanders ze... Lees meer
 • vrijdag 27 januari 2017

  Februari, maand van de preventieve oogzorg

  Preventieve oogzorg bij OZCZ 


  Want voorkomen is beter dan genezen

  Net als ieder ander deel van uw lichaam, hebben ook uw ogen zorg en aandacht nodig om gezond te blijven. Veel oogaandoeningen verergeren sluipenderwijs en geven in het begin niet of nauwelijks klachten, met soms blijvende schade als gevolg.

  Door gezond te leven helpt u uw ogen gezond te houden

  Lichaamsbeweging zorgt voor een goede bloedvoorziening, ook in het netvlies. Rook niet en zorg ervoor dat u voldoende (groene) groente, noten, fruit en vette vis eet. Ook is het belangrijk om uw ogen te beschermen tegen UV-straling. Teveel zonlicht kan leiden tot blijvende oogschade. Denk tevens aan zonnebescherming voor uw kind. Voor meer informatie over het gezond houden van uw ogen, laat u zich informeren door Oogzorgcentrum Zwolle (OZCZ).

  Daarnaast kunt u uw ogen laten onderzoeken door een optometrist en /of orthoptist. Bij een preventief oogonderzoek brengt de optometrist de algehele gezondheid van uw ogen in kaart en kunnen oogaandoeningen gesignaleerd worden. Ook aanwijzingen op aandoeningen als diabetes en een hoge bloeddruk kunnen soms in het oog te zien zijn. Het OZCZ kan u dan gericht doorverwijzen.

  Voor wie?

  Het risico op oogaandoeningen neemt toe naarmate u ouder wordt. Het OZCZ raadt dan ook iedereen boven de 40 jaar aan de ooggezondheid regelmatig te controleren. Zeker als er oogziektes in uw familie voorkomen, of als u een hoge minsterkte heeft.

  Glaucoom

  Glaucoom is een ziekte van de oogzenuw. Bij glaucoom wordt de zenuwvezellaag, die informatie doorgeeft naar de hersenen, langzaam dunner. Als gevolg hiervan kan er gezichtsuitval ontstaan. Iedereen kan glaucoom krijgen, maar het risico is groter bij een verhoogde oogdruk en/of glaucoom binnen de familie. Omdat de kans op glaucoom toeneemt naarmate u ouder wordt, is het raadzaam om vanaf uw 40e levensjaar uw oogdruk en de oogzenuw te laten controleren.

  Macula degeneratie

  Bij macula degeneratie ontstaat er schade aan de gele vlek, waardoor het scherpe zien wordt aangetast. De meest voorkomende vorm van macula degeneratie is de droge vorm (een soort slijtage van het netvlies).

  De droge vorm kan overgaan in de natte vorm. Hierbij ontstaat vocht in de gele vlek. Bij het ontdekken van natte macula degeneratie is het van belang dat u vroegtijdig doorverwezen wordt naar de oogarts.

  Diabetes en uw ogen

  Wanneer u diabetes heeft, kunt u meerdere klachten ervaren. De meest voorkomende klacht is wisselende gezichtsscherpte. Dit komt doordat de suikerspiegel in het bloed en in de ooglens wisselt. Door diabetes

  kunnen bij de bloedvaten op het netvlies veranderingen optreden, ook zonder dat u dat in de gaten heeft. Deze netvliesafwijking (diabetische retinopathie) moet tijdig worden ontdekt en indien mogelijk behandeld. Regelmatige controle van het netvlies is daarom noodzakelijk.

  Cataract

  Een veelvoorkomende aandoening van het oog is cataract (ook wel staar genoemd). De ooglens is helder en doorzichtig. Daardoor kan licht er ongehinderd doorheen vallen en kunnen we beelden scherp zien. Bij cataract is de ooglens vertroebeld. Hierdoor kan het licht het netvlies niet meer goed bereiken en wordt het zicht waziger. De snelheid waarin staar zich ontwikkelt verschilt per persoon. Om te bepalen of iemand staar heeft, onderzoekt de optometrist de ogen met een spleetlamp. Er wordt gekeken of de ogen verder gezond zijn en de gezichtsscherpte wordt onderzocht.

  Wilt u graag meer weten over de gezondheid van uw ogen? 
  U kunt telefonisch een afspraak maken of zelf inplannen via onze online-agenda .

  Lees meer
 • maandag 2 januari 2017

  Verwijzen via Zorgdomein

  Vanaf 2 januari 2017 kunt u uw patiënt ook verwijzen via Zorgdomein. Dit draagt er aan bij dat uw patient nog makkelijker van de laagdrempeligheid en de korte toegangstijd van het oogzorgcentrum gebruik kan maken. OZCZ zorgt voor de terugkoppeling via Zorgmail.

  Logo Zorgdomein

  Lees meer
 • vrijdag 23 december 2016

  Voorlichting Lasik (ooglaseren) onder de loep bij een uitzending van Zembla

  In de uitzending van Zembla werd er kritisch gekeken naar de voorlichting bij oo... Lees meer
 • woensdag 28 december 2016

  Blauw, kunstlicht schadelijk voor uw ogen

  Waarom is blauw, kunstlicht schadelijk voor uw ogen? Bent u zich bewust van de s... Lees meer
 • vrijdag 30 december 2016

  Preventieve oogzorg tijdens de jaarwisseling

  Helaas zijn er ieder jaar opnieuw vuurwerkslachtoffers, waarvan een groot percen... Lees meer
 • donderdag 22 december 2016

  Aangepaste openingstijden december

  Aangepaste openingstijden i.v.m. kerstavond en oudejaarsdag:

  • Zaterdag  24-12  8:00 – 15:00
  • Zaterdag  31-12   8:00 – 15:00

  Wij zijn gesloten tussen 12:00 en 13:00.

  Het team van Oogzorgcentrum Zwolle wenst u gezellige feestdagen toe!

  Lees meer
 • woensdag 7 december 2016

  Health Innovation Park: OZCZ nieuw lid

  Health Innovation Park (HIP)
  Nieuw lid HIP: Oogzorgcentrum Zwolle

  Het Oogzorgcentrum Zwolle bieden professionele eerstelijns oogzorg en staan in nauw contact met huisartsen, oogartsen, paramedici en opticiens in de gehele regio. In hun centrum werken zij enkel met KP geregistreerde optometristen, orthoptisten en met de nieuwste apparatuur.

  Health Innovation Park, het HIP is een coöperatieve vereniging, van en voor haar leden en partners. Het HIP weet wat er speelt op het gebied van de zorg en innovatie en human capital.

  Lees meer
 • dinsdag 19 juli 2016

  Rode of geirriteerde ogen?

  Herkent u onderstaande verschijnselen? Heeft u wel eens het gevoel dat uw ogen d... Lees meer
 • Tekort aan oogartsen... maandag 6 juni 2016

  Tekort aan oogartsen...

  Oogzorgcentrum Zwolle positieve schakel in oogzorgketen “Wie een afspraak ... Lees meer
 • donderdag 7 april 2016

  Oogzorgcentrum Zwolle - eyeMovie  Lees meer
 • OZCZ lanceert nieuwe identiteit en website donderdag 21 januari 2016

  OZCZ lanceert nieuwe identiteit en website

  Lees meer