Optometrische onderzoeken

Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist  het eerste aanspreekpunt. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naar toe. Hij of zij kan u gericht adviseren of indien nodig doorverwijzen naar de oogarts.

Er zijn diverse optometrische onderzoeken mogelijk. Afhankelijk van uw klachten bekijken we samen met u welk onderzoek het meest passend is.

We benoemen de meest voorkomende onderzoeken, tevens kunt u direct een afspraak maken via de online agenda.

Optometrische onderzoeken:

Oogmeting volwassenen  40 minuten € 69,-
Oogmeting kinderen v.a. 8 jaar 40 minuten € 69,-
Optometrisch onderzoek incl. oogmeting 60 minuten € 119,-
Optometrische screening excl. oogmeting 40 minuten € 69,-
Oogdrukmeting (glaucoom risico) 20 minuten € 20,-
Droge ogen onderzoek 40 minuten € 69,-Onderstaand zullen we deze onderzoeken van de optometrist toelichten. Heeft u vragen over welk onderzoek het beste bij u past, bel ons op 085 - 9022 882  of mail ons op email@ozcz.nl

Oogmeting volwassenen

De oogmeting is een belangrijke stap naar de meest optimale bril- of lenssterkte, wat uiteindelijk zal zorgen voor het meeste kijkplezier. Om dit te bereiken gaat de optometrist eerst een aantal vragen stellen om de algemene en ooggezondheid goed in kaart te brengen.

Tijdens een oogmeting wordt de gezichtsscherpte (visus) vastgesteld en wordt de sterkte van uw ogen gemeten. Ook bekijkt de optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle de samenwerking tussen uw ogen. Na de oogmeting krijgt u advies betreft uw zicht en een advies voor de beste kijkoplossing.

Deze meting duurt ongeveer 40 minuten en de kosten zijn € 69,-.
Maak hier gelijk uw afspraak.

Oogmeting kinderen v.a. 8 jaar

Bij deze oogmeting bepaalt de optometrist de huidige oogtoestand en adviseert eventueel aanvullende onderzoeken indien nodig. Het brilrecept krijgt u uiteraard mee om een bril te kiezen bij een opticien van uw keuze. 

De optometrist kan tijdens de oogmeting a.d.h.v. de klachten alsnog besluiten dat de meting voortgezet moet worden door de orthoptist. Denkt u hierbij aan klachten over dubbelzien of ogen die niet goed lijkt samen te werken. De orthoptist zal dan een orthoptisch onderzoek uitvoeren om te beoordelen wat er precies aan de hand is en of er wat aan gedaan kan worden.

Neemt u contact met ons op om de juiste afspraak in te plannen voor uw kind op 085 - 9022 882  of mail ons op email@ozcz.nl.

De oogmeting van de optometrist duurt ongeveer 40 minuten en de kosten zijn € 69,-. Maak hier gelijk uw afspraak.

Optometrisch onderzoek 

Tijdens het optometrisch onderzoek wordt de gezondheid van uw ogen bepaald. Naast de sterkte bepaling, wordt de oogdruk nauwkeurig gemeten. De ogen krijgen een druppel om de pupillen te vergroten. Zo kan de optometrist het netvlies goed beoordelen. 

Tevens wordt de gezondheid van uw ogen vastgelegd met een OCT (Optical coherence tomography). Een OCT-scan laat de verschillende lagen van het netvlies afzonderlijk van elkaar zien, waarbij er dus gekeken kan worden in de diepere lagen van het oog. De OCT-scan kan ook gebruikt worden bij het constateren en monitoren van de oogzenuwziekte glaucoom

Kortom, we bekijken tijdens dit volledige onderzoek de gehele gezondheid van uw ogen; van de voorkant tot de achterkant van de ogen inclusief het meten van de juiste sterkte van de ogen. Het verslag van de bevindingen inclusief uw brilrecept krijgt u nadien direct mee naar huis.

Het optometrisch onderzoek duurt ongeveer 1 uur en d e kosten zijn € 119,-. 
Maak hier gelijk uw afspraak.

Optometrische screening

Tijdens deze screening richt de optometrist zich puur op de gezondheid van de ogen. Dit wordt exact zo uitgevoerd zoals bij het optometrisch onderzoek gedaan wordt. Belangrijk verschil met het optometrisch onderzoek is dat een oogmeting tijdens deze screening niet  wordt bekeken. De bevindingen van deze gezondheidsscreening krijgt u uiteraard direct mee.

Deze optometrische screening duurt ongeveer 40 minuten en de kosten zijn € 69,-. Maak hier gelijk uw afspraak.

Oogdrukmeting

Optometristen kunnen de oogdruk met volgens de ‘gouden standaard ’. Dit is dezelfde manier die de oogarts hanteert in het ziekenhuis. Voordat de oogdrukmeting wordt uitgevoerd wordt eerst de voorkant van het oog beoordeeld, waarna er een druppel en kleurstof wordt gebruikt om de meting goed uit te voeren. 

De oogdrukmeting duurt ongeveer 40 minuten en de kosten zijn € 20,-.
U maakt eenvoudig zelf online uw afspraak.

Droge ogen onderzoek

Hebt u last van droge, branderige, jeukende of tranende ogen? Tijdens dit onderzoek gaat de optometrist kijken naar de werking van alle structuren van het oog die ervoor zorgen dat deze klachten kunnen ontstaan. 

Met diverse kleurstoffen wordt er gekeken naar de (kwaliteit-) traanfilm, zodat de optometrist u een juist advies kan geven over hoe met deze klacht(-en) om te gaan.

Dit onderzoek duurt ongeveer 40 minuten en de kosten zijn € 69,00. 
U maakt eenvoudig zelf online uw afspraak.

Wat is het beste onderzoek voor mij?

Twijfelt u over welk onderzoek het beste voor u is? Neemt u dan contact met ons op. We nemen dan samen uw klachten door en bepalen zo wat voor u het beste onderzoek zal zijn.  

Wij zijn bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur op 085 - 9022 882  of mail ons op email@ozcz.nl

Wij helpen u graag!