OZCZ

De verbindende schakel tussen huisarts, oogarts en andere medici.

Welkom bij Oogzorgcentrum Zwolle

Wij mogen je weer ontvangen in ons centrum.

We gaan dit uiteraard doen volgens de RIVM richtlijnen en voorwaarden. Zo kunnen wij de veiligheid van onze cliënten en onze medewerkers waarborgen.  Lees hier ons corona-protocol en huisregels.

Onderzoeken zijn alleen mogelijk op afspraak. Voordat de afspraak gemaakt wordt zullen we eerst telefonisch overleg met je hebben. Op basis hiervan bekijken wij of het onderzoek plaats kan vinden. 

Voor iedereen geldt: heb je een afspraak staan maar heb jij of heeft iemand in je omgeving luchtwegklachten en/of koorts? Blijf thuis en bel ons om samen de afspraak te verzetten.

Heel fijn je weer te zien!

Bij Oogzorgcentrum Zwolle kun je zonder verwijzing terecht voor al jouw oogzorgen en oogheelkundige adviezen door kwaliteitgeregistreerde oogzorgparamedici (optometristen en orthoptisten). 

Jouw ooggezondheid na laten kijken? 

Maak hier een afspraak bij onze optometristen voor een optometrische screening. 

Twijfel je over het zicht van jouw kind?  Of over de samenwerking van jouw ogen?

Maak hier een afspraak op korte termijn bij onze orthoptist voor een orthoptisch onderzoek.

Maak een afspraak Blijf op de hoogte
Oogmeting bij kinderen

Oogmeting bij kinderen

Voor de oogmeting van kinderen tot 12 jaar zal er een onderzoek gepland worden bij de orthoptist. Vanaf 8 jaar kan men tevens terecht bij de optometrist. Vanaf 12 jaar mag men door de opticien gemeten worden. 

Lees meer
Staar / Cataract

Staar / Cataract

Staar (cataract) is een vertroebeling van de ooglens. Hierdoor komt er een troebel/wazig beeld bij het oog binnen, waardoor er een onscherp beeld op het netvlies komt. 

Lees meer
Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom is een beschadiging van de oogzenuw. Iedereen heeft kans om glaucoom te krijgen, er zijn verschillende factoren die dit risico verhogen, onder andere een hoge oogdruk.

Lees meer
Leesproblemen

Leesproblemen

Leesproblemen komen op verschillende leeftijden voor. Zo hebben volwassenen en kinderen andere leesproblemen. Zijn het leesproblemen, dyslexie of ouderdom? 

Lees meer
Wazig zien

Wazig zien

Wanneer u klachten heeft van wazig zien kan uw gezichtsvermogen/visus verminderd zijn. Wazig zien kan met een bril- of contactlenssterkte op te lossen zijn.

Lees meer
Diabetes

Diabetes

Bij diabetes/suikerziekte kunt u meerdere klachten ervaren. De wisselende gezichtsscherpte treedt op doordat de suikerspiegel in het bloed en in de ooglens wisselt.

Lees meer

Agenda

Momenteel geen agenda items

video floaters

Zie jij ze ook wel eens ‘vliegen’? 

Wellicht dat dit heldere filmpje over deze ‘floaters’ (drijvers) het fenomeen kan verduidelijken.