OZCZ

Wij zijn, met de zorg voor uw ogen, de verbindende schakel tussen huisarts , oogarts en andere medici.

Welkom bij Oogzorgcentrum Zwolle

Onafhankelijk, betrouwbaar en voor een ieder toegankelijk oogzorg centrum, dàt is wat wij voor u willen zijn. U kunt bij ons terecht voor al uw oogheelkundige adviezen, klachten en vragen over uw oogzorgen. Met onze gediplomeerde oogzorg paramedici (optometristen en orthoptisten) worden onderzoeken en controles uitgevoerd op praktisch elk gebied van uw ooggezondheid zoals, oogmetingen, binoculair zien, contactlenzen en uiteraard ooglaseren.

Wij bieden professionele eerstelijns oogzorg en staan in nauw contact met huisartsen, oogartsen, paramedici en opticiens in de gehele regio. In ons toonaangevende centrum werken we enkel met de nieuwste apparatuur en de meest actuele vakkennis.

Heel graag verwelkomen wij u aan het Aplein 15 te Zwolle.

Maak een afspraak Blijf op de hoogte
Oogmeting bij kinderen

Oogmeting bij kinderen

Bij Oogzorgcentrum Zwolle zal uw kind gemeten worden door een optometrist en/of orthoptist.  Om uw oogzorgen bespreekbaar te maken maakt u hier heel eenvoudig een afspraak via de website met een van onze specialisten.

Lees meer
Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van de oogzenuw. Bij glaucoom wordt de zenuwvezellaag, die informatie doorgeeft naar de hersenen, langzamerhand dunner. Als gevolg hiervan ontstaat gezichtsvelduitval. 

Lees meer
Grijze Staar

Grijze Staar

Grijze staar is een vertroebeling van de ooglens. Hierdoor komt er een troebel/wazig beeld bij het oog binnen, waardoor er een onscherp beeld op het netvlies komt. 

Lees meer
Leesproblemen

Leesproblemen

Leesproblemen komen op verschillende leeftijden voor. Zo hebben volwassenen en kinderen andere leesproblemen. Zijn het leesproblemen, dyslexie of ouderdom? 

Lees meer
Wazig zien

Wazig zien

Wanneer u klachten heeft van wazig zien kan uw gezichtsvermogen/visus verminderd zijn. Wazig zien kan met een bril- of contactlenssterkte op te lossen zijn.

Lees meer
Diabetes

Diabetes

Bij diabetes/suikerziekte kunt u meerdere klachten ervaren. De wisselende gezichtsscherpte treedt op doordat de suikerspiegel in het bloed en in de ooglens wisselt.

Lees meer

Agenda

Momenteel geen agenda items

video floaters

Ziet u ze ook wel eens ‘vliegen’? 

Wellicht dat dit heldere filmpje over deze ‘floaters’ (drijvers) het fenomeen kan verduidelijken.