De verbindende schakel tussen huisarts, oogarts en andere medici.

Welkom bij Oogzorgcentrum Zwolle

Oogzorgcentrum Zwolle en Oogwereld Jochem werken als 1 team samen om u zo samen de meest passende kijkoplossing en complete oogzorg te kunnen blijven leveren. Onze vertrouwde werkwijze verandert hierdoor niet voor u. 

Bij Oogwereld Jochem - Oogzorg kun je zonder verwijzing terecht voor al jouw oogzorgen en oogheelkundige adviezen door kwaliteitgeregistreerde oogzorgparamedici (optometristen en orthoptisten). 

We zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. 
Tussen 12.00 en 13.00 uur zijn wij gesloten i.v.m. pauze. 

Al onze onderzoeken zijn alleen mogelijk op afspraak

Vragen over uw ooggezondheid of oogsamenwerking?
We horen het graag! 

Contact: 
oogzorg.jochem@oogwereld.nl - 038 - 421 58 17

Blijf op de hoogte
Orthoptie

Orthoptie

De orthoptist is gericht op herstel en behoud van de gezichtsscherpte van elk oog en focust op de samenwerking tussen beide ogen. Tevens  beoordeelt de orthoptist een neuro-visuele functies i.c.m. het orthoptisch onderzoek.

Lees meer
Optometrie

Optometrie

Voor de gezondheid van jouw ogen is de optometrist  het eerste aanspreekpunt. Er is geen verwijsbrief nodig voor een afspraak bij de optometrist. Hij of zij kan je gericht adviseren, of indien nodig doorverwijzen naar de oogarts.

Lees meer
Staar

Staar

Staar (cataract) is een vertroebeling van de ooglens. Hierdoor komt er een troebel/wazig beeld bij het oog binnen, waardoor er een onscherp beeld op het netvlies komt. 

Lees meer
Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van de oogzenuw en is een veelvoorkomende aandoening. Hierbij wordt de zenuwvezellaag langzamerhand dunner. Hierdoor ontstaat gezichtsvelduitval. 

Lees meer
Leesproblemen

Leesproblemen

Leesproblemen komen op verschillende leeftijden voor. Zo hebben volwassenen en kinderen andere leesproblemen. Zijn het leesproblemen, dyslexie of ouderdom? 

Lees meer
Droge ogen

Droge ogen

Je hebt last van een zandkorrelig of branderig gevoel in je ogen. Hierdoor wrijf je in je ogen maar dat maakt het niet beter.  Je hebt van alles geprobeerd maar niets helpt. 

Lees meer

Agenda

Momenteel geen agenda items

Bijziendheid

Past u de 20-20-2 regel al toe?

Wellicht dat dit heldere filmpje van het oogfonds  de regel kan verduidelijken.