OZCZ

De verbindende schakel tussen huisarts, oogarts en andere medici.

Welkom bij Oogzorgcentrum Zwolle

Wij ontvangen je graag!

We doen dit uiteraard volgens de actuele RIVM richtlijnen en voorwaarden. Zo kunnen wij de veiligheid van onze cliënten en onze medewerkers waarborgen.  

Onderzoeken zijn alleen mogelijk op afspraak

Bij Oogzorgcentrum Zwolle kun je zonder verwijzing terecht voor al jouw oogzorgen en oogheelkundige adviezen door kwaliteitgeregistreerde oogzorgparamedici (optometristen en orthoptisten). 

Jouw ooggezondheid na laten kijken? 

Maak hier een afspraak bij onze optometristen voor een optometrische screening. 

Twijfel je over het zicht van jouw kind?  Of over de samenwerking van jouw ogen?

Maak hier een afspraak op korte termijn bij onze orthoptist voor een orthoptisch onderzoek.

Maak een afspraak Blijf op de hoogte
Oogmeting bij kinderen

Oogmeting bij kinderen

Voor de oogmeting van kinderen tot 12 jaar zal er een onderzoek gepland worden bij de orthoptist. Vanaf 8 jaar kan men tevens terecht bij de optometrist. Vanaf 12 jaar mag men door de opticien gemeten worden. 

Lees meer
Droge ogen

Droge ogen

Je hebt last van een zandkorrelig of branderig gevoel in je ogen. Hierdoor wrijf je in je ogen maar dat maakt het niet beter.  Je hebt van alles geprobeerd maar niets helpt. ‘Hoe kom ik van mijn droge ogen af?’ Die vraag wordt ons vaak gesteld.  

Lees meer
Staar

Staar

Staar (cataract) is een vertroebeling van de ooglens. Hierdoor komt er een troebel/wazig beeld bij het oog binnen, waardoor er een onscherp beeld op het netvlies komt. 

Lees meer
Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van de oogzenuw en is een veelvoorkomende aandoening. Hierbij wordt de zenuwvezellaag langzamerhand dunner. Hierdoor ontstaat gezichtsvelduitval. 

Lees meer
Leesproblemen

Leesproblemen

Leesproblemen komen op verschillende leeftijden voor. Zo hebben volwassenen en kinderen andere leesproblemen. Zijn het leesproblemen, dyslexie of ouderdom? 

Lees meer
Wazig zien

Wazig zien

Wanneer u klachten heeft van wazig zien kan uw gezichtsvermogen/visus verminderd zijn. Wazig zien kan met een bril- of contactlenssterkte op te lossen zijn.

Lees meer

Agenda

Momenteel geen agenda items

video floaters

Zie jij ze ook wel eens ‘vliegen’? 

Wellicht dat dit heldere filmpje over deze ‘floaters’ (drijvers) het fenomeen kan verduidelijken.