Glaucoom

Glaucoom

Wat is glaucoom?
Glaucoom is een ziekte van de oogzenuw en is een veelvoorkomende aandoening. Bij glaucoom wordt de zenuwvezellaag, die informatie doorgeeft naar de hersenen, langzamerhand dunner. Als gevolg hiervan ontstaat gezichtsvelduitval. 

 

Wat zijn de risico’s van een hoge oogdruk?
Risico Iedereen kan last krijgen van een glaucoom. Het risico op het ontwikkelen van glaucoom is verhoogd bij een hogere oogdruk en/of glaucoom binnen de familie. Omdat de kans op een glaucoom toeneemt naarmate u ouder wordt, is het raadzaam om vanaf uw 40e levensjaar uw oogzenuw te laten controleren. 

 

Welke klachten geeft glaucoom?
Klachten In het beginstadium van glaucoom heeft u geen klachten. Wanneer deze wel voorkomen (in de vorm van gezichtsvelduitval) heeft u vaak al glaucoom in een vergevorderd stadium. Juist daarom is het belangrijk een preventief onderzoek te laten uitvoeren.  De pufjesmeting is slechts geschikt voor een eerste screening. Helaas deze oogdrukmeting niet toereikend voor een juiste diagnose. Een optometrische ondezoek is het jusite onderzoek om deze gezondheid goed te laten beoordelen.

 

Onderzoek naar glaucoom

Een optometrist onderzoekt via onze optometrische onderzoek de gezondheid van de ogen. 

Maak eenvoudig een afspraak bij Oogzorgcentrum Zwolle via onze online agenda of neem contact met ons op via email@ozcz.nl of bel ons via 085 - 90 22 882.