Low vision

Low vision

Een bril én extra hulpmiddelen

Misschien lukt het met jouw optimale brilsterkte niet meer goed om te lezen of kleine details te zien. Dan heb je mogelijk baat bij het gebruik van een zaklichtloepje of een goede leeslamp. Bij Oogzorgcentrum Zwolle hebben we enkele hulpmiddelen die je kunt aanschaffen om beter te kunnen lezen. Vraag onze optometrist en/of orthoptist om meer informatie.

Low vision, wanneer is dat aan de orde?

Low vision betekent lage gezichtsscherpte of slechtziendheid. Officieel is hiervan sprake bij een gezichtsscherpte van 0,3 of lager óf bij een gezichtsveld van < 30°. 

Wanneer hulpmiddelen niét helpen?

Ben je slechtziend en lukt lezen ook met bovenstaande hulpmiddelen niet meer, dan kun je via de oogarts worden verwezen naar een low vision specialist. Afhankelijk van jouw visuele beperkingen en van de bezigheden die je weer graag zou willen doen, kunnen zij specialistische hulpmiddelen voor jou aanvragen, zoals een telescoopbril.

Aanvullende hulp thuis

Heb je ook hulp thuis nodig, dan kun je terecht bij één van de twee instellingen voor hulpverlening aan blinde en slechtziende mensen in Nederland: Bartiméus en Koninklijke Visio. Om voor deze hulpverlening in aanmerking te komen is er een verwijzing nodig van een medisch specialist, zoals de oogarts of de neuroloog.

Van gedachten wisselen?

Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op via
085 - 9022 882 of via de mail: email@ozcz.nl.