Vergoedingen

Wordt mijn onderzoek vergoed?

Het Oogzorgcentrum Zwolle is een eerstelijns zorginstelling. Dit houdt in dat men zonder verwijzing van de huisarts bij ons een afspraak kan maken. Hierdoor gelden er voor het Oogzorgcentrum Zwolle andere spelregels dan wanneer je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis zou gaan. Dit is wettelijk zo geregeld. 

Er zijn enkele zorgverzekeraars die eerstelijns optometrie en orthoptie vergoeden in de aanvullende verzekering. Jouw zorgverzekeraar kan je hierover meer informatie geven. 

Gaat dit nog veranderen?

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om onze onderzoeken binnen alle verzekeringspakketten te laten vallen. Het Oogzorgcentrum werkt hierbij nauw samen met o.a. de Nederlands Zorg Autoriteit (NZa) om het beleid hieromtrent te ontwikkelen. 

Krijg ik gegevens mee?

Wanneer je dit wenst kun je de bevindingen en evt. brilvoorschrift/recept mee krijgen. Indien een verwijzing nodig is of wanneer de huisarts en/of oogarts op de hoogte gesteld moet (-en) worden van de bevindingen sturen we dit via een digitaal beveiligd systeem Ook de nota krijg je van ons mee zodat je de eventuele vergoeding kunt checken bij jouw zorgverzekeraar.


Aanvullende vragen of tips voor het Oogzorgcentrum Zwolle?

We horen het graag! Je kunt ons bereiken via oogzorg.jochem@oogwereld.nl of bel ons op 038-421 5817.