Oogzorgcentrum Zwolle of ziekenhuis?

Oogzorgcentrum of toch het ziekenhuis?

Wanneer de opticien je niet verder kan helpen bij (niet-acute) oogklachten of bij twijfels over het zicht van jezelf of van jouw kind is er verder oogonderzoek nodig.

De meeste mensen melden zich vervolgens vaak bij de huisarts. Waar de huisarts onvoldoende middelen heeft om je volledig van dienst te zijn werd er in het verleden vaak naar het ziekenhuis doorverwezen.
Deze verwijzing is echter voor velen niet noodzakelijk.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de patiënten die op de wachtlijst staan voor de afdeling Oogheelkunde hier niet gezien hoeft te worden.

Geen verwijzing nodig

Daarom zijn de verwijsafspraken aangepast in samenwerking met huisartsen, oogartsen en optometristen/orthoptisten in de regio Zwolle.

De optometrist/orthoptist van Oogzorgcentrum Zwolle kan, al dan niet met verwijzing van een huisarts, bij 70% van de mensen de juiste paramedische zorg bieden zonder dat een verwijzing naar het ziekenhuis (de tweedelijnszorg) nodig is.

De optometrist/orthoptist vervult hiermee een belangrijke rol voor de medische oogzorg. Dit scheelt een lange wachttijd!  

Wanneer ga je naar een oogarts? 

De oogarts komt later in beeld wanneer er sprake is van:

  • Acute oogklachten
  • Specialistische oogzorg
  • Bij afwijkingen/aandoeningen waarvoor een behandeling mogelijk is

Wanneer dit nodig is zal de optometrist/orthoptist de gegevens met jouw huisarts en/of oogarts communiceren via een digitaal beveiligd systeem. 

Voordelen Oogzorgcentrum Zwolle

  • Zeer ervaren optometristen en orthoptisten. In kennis en kunde is hierin geen verschil met de optometristen/orthoptisten in het ziekenhuis.
  • Geen wachttijden, waardoor jouw kind geen half schooljaar hoeft mis te lopen vanwege slecht zicht of hoofdpijn klachten. 
  • Aandacht, er wordt ruim de tijd genomen voor al je oogzorgen. Persoonlijk contact en nazorg staan bij ons hoog in het vaandel.

Heb je vragen of oogzorgen?

Maak een afspraak via oogzorg.jochem@oogwereld.nl of bel ons op 038-421 5817.