Oogzorgcentrum Zwolle of ziekenhuis?

Oogzorgcentrum of toch het ziekenhuis?

Wanneer de opticien je niet verder kan helpen bij (niet-acute) oogklachten of bij twijfels over het zicht van jezelf of van jouw kind is er verder oogonderzoek nodig.

De meeste mensen melden zich vervolgens vaak bij de huisarts. Waar de huisarts onvoldoende middelen heeft om je volledig van dienst te zijn werd er in het verleden vaak naar het ziekenhuis doorverwezen. Deze verwijzing is echter voor velen niet noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de patiënten die op de wachtlijst staan voor de afdeling Oogheelkunde hier niet gezien hoeft te worden.

Geen verwijzing nodig

Daarom zijn de verwijsafspraken aangepast in samenwerking met huisartsen, oogartsen en optometristen/orthoptisten in de regio Zwolle.
De optometrist/orthoptist van Oogzorgcentrum Zwolle kan, al dan niet met verwijzing van een huisarts, bij 70% van de mensen de juiste paramedische zorg bieden zonder dat een verwijzing naar het ziekenhuis (de tweedelijnszorg) nodig is.
De optometrist/orthoptist vervult hiermee een belangrijke rol voor de medische oogzorg. Dit scheelt een lange wachttijd!  

Wanneer ga je naar een oogarts? 

De oogarts komt later in beeld wanneer er sprake is van:

  • Acute oogklachten
  • Specialistische oogzorg
  • Bij afwijkingen/aandoeningen waarvoor een behandeling mogelijk is

Wanneer dit nodig is zal de optometrist/orthoptist de gegevens met jouw huisarts en/of oogarts communiceren via een digitaal beveiligd systeem. 

Korte wachttijd

De wachttijden in de oogzorg zijn momenteel erg lang. Een aantal maanden wachten is helaas geen uitzondering. Gelukkig is er een alternatief: Oogzorgcentrum Zwolle. 

Voordelen Oogzorgcentrum Zwolle

  • Zeer ervaren optometristen en orthoptisten. In kennis en kunde is hierin geen verschil met de optometristen/orthoptisten in het ziekenhuis.
  • Geen wachttijden, waardoor jouw kind geen half schooljaar hoeft mis te lopen vanwege slecht zicht of hoofdpijn klachten. 
  • Aandacht, er wordt ruim de tijd genomen voor al je oogzorgen. Persoonlijk contact en nazorg staan bij ons hoog in het vaandel.
  • Bekijk hier onze online agenda voor de mogelijkheden. Grote kans dat je binnen enkele dagen een afspraak kunt maken voor een onderzoek.

Heb je vragen of oogzorgen?

Neem dan contact met ons op via email@ozcz.nl of 085 - 902 2882.
Je kunt hier direct een afspraak maken voor een volledig ooggezondheids-onderzoek incl. daarbij behorende oogmeting. Voor een afspraak bij de orthoptist kijk hier naar een passende datum.

Weet je niet welk onderzoek te kiezen?

Dat snappen we heel goed. Neem contact met ons op dan komen we daar samen uit. Dat kan via email@ozcz.nl of 085 - 902 2882.