Onderzoeken

Het juiste onderzoek voor jouw ogen

Aan de hand van symptomen en klachten wordt door onze frontoffice samen met jou beoordeeld welk onderzoek het beste ingepland kan worden.

Bel gerust om dit samen door te nemen en een passend onderzoek in te plannen op korte termijn. 

Wachttijden en verwijzingen, hoe zit dat eigenlijk?

Je kunt bij het Oogzorgcentrum terecht zonder verwijzing van de huisarts.
Via onze online agenda kun je zelf een afspraak inplannen. Wij hebben geen wachttijden, je kunt op korte termijn bij ons terecht met jouw oogzorgen. 

Onze medewerkers hebben regelmatig overleg met oogspecialisten en paramadici uit de regio. Mocht het nodig zijn dat je doorverwezen wordt naar het ziekenhuis dan verzorgen wij de verwijzing rechtreeks naar de betreffende specialist of jouw huisarts. Wel zo makkelijk. 

Optometrist vs orthoptist, bij wie moet je zijn?

De optometrist voert de optometrische onderzoeken uit. De ooggezondheid en de visus worden door de optometrist bekeken en beoordeeld.

De werkzaamheden van de orthoptist zijn gericht op de gezichtsscherpte en de samenwerking tussen beide ogen. De orthoptist werkt als zelfstandig beroepsbeoefenaar en een consult kan zonder verwijzing aangevraagd worden.

Wie jou gaat onderzoeken hangt af van de klachten. Samen met de frontoffice overleg je welk onderzoek het beste past bij jouw oogzorgen. 

Nieuwsgierig naar jouw ooggezondheid?

Maak hier een afspraak online of bel ons op 085 – 9022 882.