Onderzoeken

Het juiste onderzoek voor uw ogen

Aan de hand van uw symptomen en klachten wordt door onze front office samen met u beoordeeld welk onderzoek het beste ingepland kan worden.

Belt u gerust om dit samen door te nemen en een passend onderzoek in te plannen op korte termijn. 

Wachttijden en verwijzingen, hoe zit dat eigenlijk?

U kunt bij het Oogzorgcentrum terecht zonder verwijzing van uw huisarts. Via onze online agenda kunt u zelf uw afspraak inplannen. Wij hebben geen wachttijden, u kunt op korte termijn bij ons terecht met uw oogzorgen. 

Onze medewerkers hebben regelmatig overleg met oogspecialisten en paramadici uit de regio. Mocht het nodig zijn dat u doorverwezen moet worden naar het ziekenhuis verzorgen wij de verwijzing rechtreeks naar de betreffende specialist of uw huisarts. Wel zo makkelijk. 

Optometrist vs orthoptist, bij wie moet u zijn?

De optometrist voert de optometrische onderzoeken uit. De ooggezondheid en de visus wordt door de optometrist bekeken en beoordeeld.

De werkzaamheden van de orthoptist zijn gericht op de gezichtsscherpte en de samenwerking van beide ogen. De orthoptist werkt als zelfstandig beroepsbeoefenaar en een consult kan zonder verwijzing aangevraagd worden.

Wie u gaat onderzoeken hangt af van de klachten. Samen met de planning overlegt u welk onderzoek het beste past bij uw oogzorgen. 

Nieuwsgierig naar uw ooggezondheid?

Maak hier een afspraak online of bel ons op 085 – 9022 882.