CBR-keuring (rijbewijs)

Als uw rijbewijs verloopt wil je deze natuurlijk op tijd verlengen. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen dien je lichamelijk en mentaal gezond genoeg te zijn. Afhankelijk van uw soort rijbewijs, situatie of leeftijd kan het CBR bepalen dat een oogkeuring door een oogarts noodzakelijk is.

In het ziekenhuis kan de wachttijd voor zo’n keuring oplopen tot wel 30 weken. Door een unieke samenwerking tussen onze optometristen, huisartsen en oogartsen is wachten niet meer nodig. Wij helpen je snel op weg.

Hoe werkt het?

Je hebt een brief met “verwijzing voor de oogarts” ontvangen waarin een ZD (zorgdomein) nummer vermeldt moet staan. Dit staat duidelijk op uw ontvangen brief vermeld. Neem dit schrijven altijd mee naar de afspraak.

Tevens dien je een geldig ID bewijs mee te nemen en heb je een email adres waarop het CBR je zal informeren over de uitslag van de keuring.

Zonder deze gegevens kunnen we geen keuring uitvoeren!

Wat kunt u verwachten

De optometrist voert een deel van de oogonderzoeken uit die nodig zijn voor de keuring. De gegevens worden daarna digitaal doorgestuurd naar de oogarts. Deze zal het laatste deel van de keuring verrichten. Alle gegevens van de keuring worden dan naar het CBR gestuurd waarna het CBR het besluit neemt over al dan niet verlengen van het rijbewijs. 

Belangrijk!
Tijdens dit onderzoek worden je ogen gedruppeld. Hierdoor ga je tijdelijk wazig zien en zullen de pupillen enige tijd vergroot zijn. Om deze reden raden wij het autorijden nadien af. Met de fiets of het openbaar vervoer is geen enkel probleem. Vergeet je zonnebril niet want het (UV) licht kan nadien fel zijn aan de ogen. 

Afspraak maken

Je kunt dit onderzoek door ons in laten plannen.  Maak een afspraak via oogzorg.jochem@oogwereld.nl of bel ons op 038-421 5817.

Via www.oogkeuring.nl  kunt u in het gehele land op zoek naar een locatie bij u in de buurt op een voor u passend moment.