Ooglaseren / Refractiechirurgie

Uw ogen laten laseren?

Met ooglaseren wordt u (minder) bril of lensafhankelijk. Oogzorgcentrum Zwolle biedt alle vooronderzoeken en nazorg voor ooglaseren / refractiechirurgie. 

Het laseren van de ogen

Een ooglaserbehandeling is geschikt voor mensen tussen de 20 en 50 jaar. Hiervoor zijn er 3 methodes: LASIK, LASEK en TransPRK. Wij leggen je tijdens onze quickscan graag het verschil uit. Kijk gerust in onze online agenda om een afspraak te maken.

Welke onderzoeken zijn er nodig?

  • Quickscan € 30,- ; informatie en adviesgesprek
  • Fullscan € 135,-    ; uitgebreid vooronderzoek
    of
  • Quickscan € 30,- + Aanvullend onderzoek € 105,-
  • Een laatste controle en de behandeling gebeurt bij Eyescan in Utrecht
  • Nazorg € 37,- per jaar

De procedure

De Fullscan is een uitgebreid onderzoek naar de beste methode voor uw ogen. Met de Quickscan kunnen we onderzoeken of uw ogen geschikt zijn voor enige vorm van ooglaseren, wanneer er vervolgens een aanvullend onderzoek wordt gedaan staat dit gelijk aan een Fullscan.

Bij Eyescan in Utrecht wordt de laatste controle èn de behandeling uitgevoerd. Vervolgens komt u bij ons terug voor de nazorg. Jaarlijks dienen de ogen gecontroleerd te worden.

Is het wel veilig?

Onderzoeksresultaten op lange termijn hebben laten zien dat onderstaande ooglaser technieken veilig zijn. 

Hieronder vallen de methodes: TransPRK en LASIK.

  • TransPRK, hierbij wordt middels een laser de hele procedure uitgevoerd
  • LASIK, hierbij wordt er eerst een flapje gemaakt van het bovenste laagje van het hoornvlies, daarna kan de sterkte worden gelaserd. Aansluitend wordt het flapje weer terug geklapt en kan de genezing van het oog beginnen.

De rol van uw optometrist

De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle voert zorgvuldig het voortraject uit en vangt u na de behandeling weer op voor de nazorg. De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle blijft voor u het aanspreekpunt, zodat u goed voorbereid het (vervolg-) traject in gaat.

Eyescan, hand in hand met uw oogzorgcentrum 

Eyescan is een ooglaserkliniek in Utrecht waar u de sterkte van uw ogen veilig kunt laten corrigeren zodat u minder tot niet bril of lens afhankelijk wordt.

Begeleiding dicht bij huis

Wij streven ernaar om u zo goed mogelijk te begeleiden naar behandeling. 
Twee bezoeken bij Eyescan in Utrecht zijn vaak al voldoende om de behandeling in goede banen te leiden, daarna komt u voor de nacontroles terug bij Oogzorgcentrum Zwolle, efficient en betrouwbaar.

Oogzorgcentrum Zwolle is gekwalificeerd om alle vooronderzoeken en nazorg te bieden voor refractiechirurgie. De eigenlijke behandeling zal in Utrecht plaatsvinden.

Zie hier voor de meest actuele prijzen van laserbehandlingen bij Eyescan Utrecht.

Nieuwsgierig naar uw mogelijken?

Maak een afspraak voor een quickscan in onze online agenda. Deze scan duurt 40 minuten en de kosten zijn € 30,-.Wat nu wanneer laseren niet mogelijk is bij uw ogen?

Het plaatsen van een voorzetlens

Wanneer uit onderzoek is gebleken dat uw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling, zijn er nog mogelijkheden tot het plaatsen van een voorzetlens. 

Een voorzetlens, ook wel implantaat genoemd, wordt in het oog geplaatst door een oogarts van Eyescan. De Visian-ICL lens is de meest uitgebreide voorzetlens en biedt de meeste voordelen. Deze onzichtbare lens biedt u optimaal zicht en beschermt de ogen tegen UV licht. 

Nieuwsgierig of u ook zonder bril/lenzen door het leven kan?

Maak een afspraak voor een quickscan in onze online agenda. Deze scan duurt 40 minuten en de kosten zijn € 30,-.

Bij vragen, bel ons gerust op 085 - 9022 822. 
Heel graag tot zien!