Ooglaseren / Refractiechirurgie

Jouw ogen laten laseren?

Voordat je de keuze maakt om een medische ingreep uit te laten voeren zijn goede voorlichting en vooronderzoek door optometristen belangrijk.

Het laseren van de ogen

Een ooglaserbehandeling is geschikt voor mensen tussen de 20 en 50 jaar. Hiervoor zijn 3 methodes: LASIK, LASEK en TransPRK. Wij leggen je tijdens de Fullscan graag het verschil uit.

De procedure

De Fullscan is een uitgebreid onderzoek naar de beste behandelmethode voor jouw ogen. Bij Eyescan in Utrecht worden de laatste controle én de behandeling uitgevoerd. Vervolgens kom je bij ons terug voor de nazorg. Jaarlijks dienen de ogen gecontroleerd te worden.

Is het wel veilig?

Onderzoeksresultaten op lange termijn hebben laten zien dat onderstaande ooglasertechnieken veilig zijn. 

De rol van de optometrist
De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle voert zorgvuldig het voortraject uit en vangt jou na de behandeling weer op voor de nazorg. De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle blijft voor jou het aanspreekpunt, zodat je goed voorbereid het traject in gaat.

Eyescan, hand in hand met het Oogzorgcentrum 

Eyescan is een ooglaserkliniek in Utrecht waar je de sterkte van jouw ogen veilig kunt laten corrigeren zodat je minder tot niet bril- of lensafhankelijk wordt.

Begeleiding dicht bij huis

Wij streven ernaar om je zo goed mogelijk te begeleiden naar de behandeling. 
Twee bezoeken bij Eyescan in Utrecht zijn vaak al voldoende om de behandeling uit te voeren, daarna kom je voor de nacontroles terug bij Oogzorgcentrum Zwolle, efficient en betrouwbaar.

Oogzorgcentrum Zwolle is gekwalificeerd om alle vooronderzoeken en nazorg te bieden voor refractiechirurgie. 


Het plaatsen van een voorzetlens

Wanneer uit onderzoek is gebleken dat jouw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling, zijn er nog mogelijkheden tot het plaatsen van een voorzetlens. 

Een voorzetlens, ook wel implantaat genoemd, wordt in het oog geplaatst door een oogarts van Eyescan. De Visian-ICL lens is de meest uitgebreide voorzetlens en biedt de meeste voordelen. Deze onzichtbare lens biedt optimaal zicht en beschermt de ogen tegen UV licht. 

Welke onderzoeken zijn er nodig?

  • Fullscan 
  • Na controles na behandeling. Daarna jaarlijkse controle nodig. 
  • Vind hier de meest actuele prijzen van laserbehandelingen bij Eyescan Utrecht.

Nieuwsgierig naar de mogelijken?

Maak een afspraak voor een Fullscan via email@ozcz.nl of bel ons op 085-90 22 882.