Nek-/Schouderklachten

Nek-/schouderklachten


Functioneren in het dagelijks leven met nek en/of schouderklachten is erg vervelend. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zich herkennen in deze klacht (-en). Nek en schouderklachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals; een RSI arm, carpaal tunnelsyndroom, de bekende tennis of golf arm, frozen schoulder enzovoort. Uiteindelijk is het meest belangrijk om goed te kijken naar onze houding.

Wanneer onze ogen niet goed samenwerken en er scheefstand van de ogen is kan het zo zijn dat het lichaam in houding gaat veranderen. Mensen kantelen onbewust automatisch het hoofd om rustiger te kijken. Wanneer dit op latere leeftijd ontstaat door bijvoorbeeld een hersenschudding, whiplash ontstaan er vanzelfsprekend nek en/of schouderklachten.

Bij veel computerwerk is het belangrijk om een juiste ontspannen werkhouding aan te nemen om goed te functioneren. Wanneer er een correctie wordt gedragen in combinatie met een leesgedeelte (multifocaal) is het essentieel goed te letten op uw houding. Een multifocale bril ondersteund niet het volledige tussengebied (computerafstand), het gevolg hiervan is dat u de kin licht optilt en vaak geneigd bent naar voren te schuiven. Dit is vaak een boosdoener voor nek en/of schouderklachten aan het einde van de werkdag. Hiervoor is een beeldschermbril ontwikkeld.