Ooglaseren

Uw ogen laten laseren? Met ooglaseren wordt u (minder) bril of lensafhankelijk! Oogzorgcentrum Zwolle biedt alle vooronderzoeken en nazorg voor ooglaseren / refractiechirurgie. 

Oogzorgcentrum Zwolle is gekwalificeerd om alle vooronderzoeken en nazorg te bieden voor refractiechirurgie (o.a. ooglaseren), dankzij onze nauwe samenwerking met Eyescan Ooglaserkliniek in Utrecht. Door deze intensieve samenwerking kunnen wij u in het voor- en natraject van uw behandeling begeleiden. De eigenlijke behandeling zal in Utrecht plaatsvinden.

Het laseren van de ogen

Ooglaseren is door een vormverandering aan het oog er voor zorgen dat iemand minder tot niet bril of lens afhankelijk wordt.

De ooglaserbehandeling is geschikt voor mensen tussen de 20 en 50 jaar. Hiervoor zijn er 3 methodes: LASIK, LASEK en TransPRK. Wij leggen je graag het verschil uit. De Superior behandeling richt zich ook op de fijnere afwijkingen een geeft daarom een uiterst nauwkeurig resultaat. Onderzoeksresultaten op lange termijn hebben laten zien dat een aantal ooglaser technieken veilig zijn. 

Hieronder vallen de methodes: TransPRK en LASIK.

  • TransPRK, hierbij wordt middels een laser de hele procedure uitgevoerd
  • LASIK, hierbij wordt er eerst een flapje gemaakt van het bovenste laagje van het hoornvlies, daarna kan de sterkte worden gelaserd. Aansluitend wordt het flapje weer terug geklapt en kan de genezing van het oog beginnen.

Oogzorgcentrum Zwolle onderzoekt en vertelt u graag welke lasertechniek het beste bij uw ogen past en werkt samen met ooglaserkliniek Eyescan in Utrecht. De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle bespreekt, tijdens één van de onderzoeken, alles met u uitvoerig, zodat u goed voorbereid het (vervolg-) traject in gaat.

Zie hier voor de meest actuele prijzen.

Het plaatsen van een voorzetlens

Wanneer uit onderzoek is gebleken dat uw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling, zijn er nog mogelijkheden tot het plaatsen van een voorzetlens. 

Een voorzetlens, ook wel implantaat genoemd, wordt in het oog geplaatst door een oogarts van Eyescan. De Visian-ICL lens is de meest uitgebreide voorzetlens en biedt de meeste voordelen. Deze onzichtbare lens biedt u optimaal zicht en beschermt de ogen tegen UV licht. 

De rol van uw optometrist

De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle voert zorgvuldig het voortraject uit en vangt u na de behandeling weer op voor de nazorg. De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle blijft voor u het aanspreekpunt, zodat u goed voorbereid het (vervolg-) traject in gaat.

Wilt u graag meer weten over de oogzorg of de gezondheid van uw ogen? 
Maak hier een afspraak voor een Fullscan om te kijken of uw ogen geschikt zijn om te laseren.