Ooglaseren

Jouw ogen laten laseren? Met ooglaseren word je (minder) bril- of lensafhankelijk! Oogzorgcentrum Zwolle biedt vooronderzoeken en nazorg voor ooglaseren / refractiechirurgie. 

Oogzorgcentrum Zwolle is gekwalificeerd om alle vooronderzoeken en nazorg te bieden voor refractiechirurgie (o.a. ooglaseren), dankzij onze nauwe samenwerking met Eyescan Ooglaserkliniek in Utrecht. Door deze intensieve samenwerking kunnen wij je in het voor- en natraject van de behandeling begeleiden. De eigenlijke behandeling zal in Utrecht plaatsvinden.

Het laseren van de ogen

Ooglaseren is door een vormverandering aan het oog er voor zorgen dat iemand minder tot niet bril- of lensafhankelijk wordt.

De ooglaserbehandeling is geschikt voor mensen tussen de 20 en 50 jaar. Hiervoor zijn er 3 methodes: LASIK, LASEK en TransPRK. Wij leggen je graag het verschil uit. De Superior behandeling richt zich ook op de fijnere afwijkingen een geeft daarom een uiterst nauwkeurig resultaat. Onderzoeksresultaten op lange termijn hebben laten zien dat een aantal ooglasertechnieken veilig zijn. 

Hieronder vallen de methodes: TransPRK en LASIK.

  • TransPRK, hierbij wordt middels een laser de hele procedure uitgevoerd.
  • LASIK, hierbij wordt er eerst een flapje gemaakt van het bovenste laagje van het hoornvlies, daarna kan de sterkte worden gelaserd. Aansluitend wordt het flapje weer terug geklapt en kan de genezing van het oog beginnen.

Oogzorgcentrum Zwolle onderzoekt en vertelt jou graag welke lasertechniek het beste bij jouw ogen past en werkt samen met ooglaserkliniek Eyescan in Utrecht. De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle bespreekt alles uitvoerig tijdens het onderzoek, zodat je goed voorbereid het (vervolg-) traject ingaat.

Zie hier voor de meest actuele prijzen.

Het plaatsen van een voorzetlens

Wanneer uit onderzoek is gebleken dat jouw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling, zijn er nog mogelijkheden tot het plaatsen van een voorzetlens. 

Een voorzetlens, ook wel implantaat genoemd, wordt in het oog geplaatst door een oogarts van Eyescan. De Visian-ICL lens is de meest uitgebreide voorzetlens en biedt de meeste voordelen. Deze onzichtbare lens biedt optimaal zicht en beschermt de ogen tegen UV licht. 

De rol van de optometrist

De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle voert zorgvuldig het voortraject uit en vangt je na de behandeling weer op voor de nazorg. De optometrist van Oogzorgcentrum Zwolle blijft voor jou het aanspreekpunt, zodat je goed voorbereid het (vervolg-) traject ingaat.

Wil je graag meer weten over de oogzorg of de gezondheid van jouw ogen? 
Maak hier een afspraak voor een Fullscan om te kijken of jouw ogen geschikt zijn om te laseren.