Vergoedingen

Wordt mijn onderzoek vergoed?

Het Oogzorgcentrum Zwolle is een eerste lijns zorginstelling. Dit houdt in dat men zonder verwijzing van de huisarts bij ons een afspraak kan maken. Hierdoor gelden er voor het Oogzorgcentrum Zwolle andere spelregels dan bijvoorbeeld wanneer u naar het ziekenhuis zou gaan. Dit is wettelijk zo geregeld. 

Er zijn enkele zorgverzekeraars die eerstelijns optometrie en orthoptie vergoeden in de aanvullende verzekering. Uw zorgverzekeraar kan u hierover meer informatie geven. 

Gaat dit nog veranderen?

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om onze onderzoeken binnen alle verzekeringspakketten te laten vallen. Het Oogzorgcentrum werkt hierbij nauw samen met o.a. de Nederlands Zorg Autoriteit (NZa) om het beleid hieromtrent te ontwikkelen. 

Krijg ik gegevens mee?

Wanneer u dit wenst kunt u de bevindingen en evt. brilrecept mee krijgen. Indien een verwijzing nodig is of wanneer de huisarts en/of oogarts op de hoogte gesteld moet worden van de bevindingen sturen we dit via een digitaal beveiligd systeem Ook de nota krijgt u van ons mee zodat u de eventuele vergoeding kunt nakijken bij uw zorgverzekeraar


Aanvullende vragen of tips voor het Oogzorgcentrum Zwolle?

We horen deze graag! U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085 - 9022 88 2 of via mailadres: email@ozcz.nl. Toch liever een afspraak, dat kan via onze online agenda